פירות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/01/2005 | 14:02 | מאת: אורנה

שלום הבת שלי בת שנה וחצי והיא אוהבת רק בננה משלל פירות החורף האם בננה מכילה את כמות הויטמינים שהיא זקוקה להם בגיל הזה ? ועוד שאלה האים זה נכון שאגס לא מכיל כלל ויטמינים? תודה

12/01/2005 | 14:30 | מאת: מורי פישל

כמו שאין פרי שאינו מכיל כלל אף ויטמין. באגס מעט ויטמין A ו-C וכן מעט ברזל וסידן.

15/01/2005 | 11:05 | מאת:

אורנה שלום זהו פורום לתזונת מבוגרים. מומלץ להפנות את השאלה לפורום ילדים. באופן כללי מומלץ לגוון בפירות השונים היות ולכל פרי ולכל צבע יש את היתורונות שלו. לכן מומלץ לגוון בפירות השונים למשל בננה עשירה באשלגן (סוג של מינרל) אך דלה בויטמין C החשוב לבריאותנו בחורף. האגס בהחלט מכיל ויטמינים שונים וניתן להוסיף אותו לשלל הפירות מהם מומלץ לאכול. בברכה שרון