בשרים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

11/01/2005 | 01:34 | מאת: ג

שלום רב, אני מוזמנת לארוחה במסעדת בשרים על האש. מכיוון שאני שומרת מאוד על המשקל ועל בריאות (ללא שומני ג'אנק וכו'), הייתי רוצה לדעת אילו סוגי בשר מומלצים לאכילה? אשמח אם יהיו שמות קונקרטיים יותר מ"בשר רזה" כי אין לי מושג מהו בשר רזה. בנוסף, האם פרגית נחשבת לבשר רזה ודל בשומן? תודה

11/01/2005 | 08:57 | מאת: מורי פישל

כעקרון, בשרים על האש אינם שיא הבריאות, אבל בשרים בכלל הם בריאות לא רעה. כל עוד זה חד פעמי, תהני לך ואכלי כזית מהכל. יותר גרוע לשבת בעיניים כלות ולראות את כל השפע ולא לגעת מלטעום מעט מכל דבר ולגנוח מהנאה. מורי פישל מנהל פורום התנהגות בריאותית.

11/01/2005 | 16:15 | מאת: יעל

מה הקשר שלך לפורום תזונה ??

11/01/2005 | 16:57 | מאת:

שלום רב, כאשר אוכלים במסעדת בשרים על האש, אמנם יתכן כי רוב באוכל הוא בשר אך יש הרבה מזונות נוספים הנלווים לבשר המכילים הרבה קלוריות. בארוחה כזאת כדאי לוותר על הפיתות והחומוס, הצ'יפס והסלטים המטוגנים למיניהם. מבחינת בשר: בשרים שמנים הם בד"כ: בשרים טחונים (המבורגר, קבב, קציצות למיניהן), סטייקים מאנטריקוט, צלעות, שווארמה. בשרים פחות שמנים - פילה, סינתה (יש לשים לב לכמות הנאכלת), חזה עוף. החלק הנקרא פרגיות הוא בד"כ ירך העוף שאינו שמן יחסית לבשרים השמנים אך מכיל יותר שומן מהחזה. 2 שיפודי פרגיות הם מנה בהחלט סבירה גם למי שרוצה לשמור על משקלו. בברכה, אורנה עצמון

11/01/2005 | 17:43 | מאת: מורי פישל

פעם אחת כשחוגגים במסעדת בשרים מגרה וטעימה, משנה מה עושים כל השבוע. לכן, במסעדה כזו יש לטעום מהכל ובמשורה. את שיקולי הדיאטה יש בהחלט לשמור לפעם אחרת. אולי כדאי ביום יום להפסיק עם הסוכרים והקמחים ואז אפשר לבוא בלב שקט למסעדה.