שאלה על עלייה במישקל

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/01/2005 | 01:51 | מאת: ?

האם זה הגיוני שאם נאכל כל יום כ 9000 קלוריות נעלה כ - קילו ביום זה נישמע לי פיזיולוגית לא הגיוני ביכלל נראה לי שהגוף פשוט יפלוט מה שהוא לא צריך אומנם לאורך זמן אם נמשיך כך למשך תקופה כל הזמן תיהיה עליה במישקל אך לא נישמע לי הגיוני שאפשר לעלות כך קילו ביום ניראה לי יותר הגיוני שרק לאחר כחודש ומעלה נראה עליה משמעותית אבל לא בבת אחת האם יש משהו בדברי ? האם אפשר לפרט איך באמת עולים במישקל תודה

05/01/2005 | 09:01 | מאת:

לשואלת שלום עלייה במשקל ניתן לראות מהר מאד. אומנם כמויות הצואה גם הן יגדלו אך הגוף בהחלט שומר לעצמו את עודף האוכל שהכנסת. השמנה יש לה תפקיד באבולוציה. בימים עברו כשלא היה מספיק אוכל הגוף למד לאגור מזון ליום "סגריר". כלומר הגוף מנצל לאנרגיה מה שהוא צריך מהמזון ואת שאר האוכל הוא שומר בעיקר בצורה של מאגרי שומן.לכן אדם שיאכל 9000 קק"ל ירגיש מהר מאד את עודף המשקל. בברכה שרון

05/01/2005 | 18:08 | מאת: יעל

לפני כשנה ו-4 חודשים ילדתי ונותרו עלי עוד כ-8 ק"ג עודפים ממשקלי לפ ני ההריון אני בת 28 משקלי הנו 68 ק"ג גובהי 1.69 אבקש תפריט בו אוכל להתמיד ולרדת למשקלי הקודם תודה

08/01/2005 | 09:31 | מאת:

יעל שלום במסגרת האתר אנו לא מחלקים תפריטים היות ויש הרבה פרמטרים שיש לקחת בחשבון כשמריכיבים תפריט כמו הרגלי אכילה, בדיקות דם, העדפות של המטופל, פעילות גופנית ועוד. בגדול ע"מ לרדת במשקל יש לאכול מאוזן, להמנע או להמעיט ככל האפשר באוכל מטוגן, חטיפים ומזונות מתוקים. חשוב מאד להקפיד על פעילות גופנית מתונה באישור רופא. בהצלחה שרון

07/01/2005 | 16:34 | מאת: מורי פישל

איך בדיוק מכניסים 9000 קלוריות לגוף ביום? זה באמת משנה אם עולם בקילו כל יום או שמתקרבים במהירות שיא למגוון של מחלות? מורי פישל מנהל פורום התנהגות בריאותית.