שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/12/2004 | 21:04 | מאת: יעקב

אני סובל מתופעה משונה שבה אני לאחר ארוחות ,וכל ארוחה,אני ניגש להוציא את הכל. התופעה הזו נמשכת כבר המון זמן,לאחרונה ניגשתי לבדיקות צואה,ורופאת המשפחה שלי אמרה לי חאור התוצאות שיש לי "ביצי תולעים". כששאלתי-האם יש לזה תרופה,היא טענהשלא. ואני שואל,הייתכן שאין לזה תרופה? ויותר מכל,האם התולעת קדמה לביצה,או הביצה לתולעת? האם יש לזה תרופה

29/12/2004 | 03:29 | מאת: עידן

לפי דבריך נראה כי אתה סובל מטפילי מעיים. הביצים שנמצאו מעידות על טפילים בוגרים שהטילו אותם. טפילים מסוג זה הם באמת מטרד קשה. לשאלתך "מה בא קודם"- ביצת הטפיל חדרה למערכת העיכול שלך (דרך מים מזוהמים, ירקות ופירות וכדומה) הביצה "התמקמה" במעייך והפכה לטפיל בוגר אשר מטיל שוב ביצים. זאת כמובן בהנחה שמדובר בתולעי מעיים רגילות ללא חדירה למחזור הדם (כגון הבילהרציה). התולעת אשר צמודה לדופן המעי וכן הביצים שהיא מטילה יוצרים תגובה דלקתית אשר גורמת לשלשול ולתחושת חוסר נוחות בבטן. קיים טיפול קונבנציונלי (לפי מיטב זכרוני) והתרופה הנפוצה נקראת פלג'יל. אולם מה שהרופאה שלך התכוונה לדעתי הוא שקשה מאוד להשמיד לגמרי את התולעים כי בד"כ נשארות ביצים במעיים. עצתי אליך היא דבר ראשון להקפיד על מספר כללים חשובים: לשמור על הגיינה ברמה הכי גבוהה שאפשר וזאת על מנת למנוע הדבקה חוזרת (מה שמקשה בד"כ על הרפוי) החלף את המצעים והמגבות בבית כל יום, הקפד לרחוץ ידיך ביסודיות (עדיף בסבון רפואי) אחרי כל ביקור בשירותים ולפני כל ארוחה. כמו כן הקפד לאכול כמה שפחות פחמימות, ובמיוחד פחממות פשוטות (סוכרים, מוצרי עמילן ודגנים), הפחמימות הם המזון העיקרי של תולעי המעיים... כמו כן אם הטיפול הקונבנציונלי לא מצליח אפשר לנסות את הטיפול האלטרנטיבי. שהוא צום של שבוע ללא אוכל, רק שתיה וכן נטילת סיבים וצמחי מרפא לסילוק טפילי מעיים (כגון שום, זקום מצרי, חרחבינה מכחילה ועוד) אך זאת בפיקוח רופא בלבד. שיהיה בהצלחה

30/12/2004 | 07:44 | מאת:

שלום רב, פנה לאתר המתאים לשאלתך. בברכה, ציונה