קטניות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

26/12/2004 | 11:56 | מאת: מיכל

שלום בעלי יליד הארץ ממוצא עירקי אסור לו לאכל פול בגלל שהוא סובל מ G6PD קראתי לאחרונה שאנשים שסובלים מהתופעה הזו כדאי שלא יאכלו גם מוצרי סויה וטופו האם זה נכון? מה לגבי קטניות אחרות כמו חומוס ועדשים ? האם זה נכון שעליו לבדק גם את מצב החומצה הפולית בבדיקת דם ? לפעמים בעלי סובל מסחרחורות וחולשה בבדיקת דם הוא אנמי הוא גם עשה בדיקות עינים וראש בדיקות שהיו תקינות. האם יכול להיות שכתוצאה ממזון מסוים שהוא אוכל ולא מתאים לו כתוצאה מהG6PD הוא סובל מסחרחורת ?

30/12/2004 | 07:41 | מאת:

שלום רב, למיטב ידיעתי האיסור הוא רק לגבי פול וכן תרופות מסויימות. אין הגבלה למזונות מסוייה. בקשר לסחרחורת מומלץ לכם לפנות לרופא המטפל . בברכה, ציונה