חוסר באבץ

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/12/2004 | 12:19 | מאת: מ

שלום רב, אני בת 27, בריאה בד"כ, משקלי תקין (כ-55-57 קילו) אך סובלת מקור בצורה קיצונית מאוד גם בימות הקיץ. עשיתי בדיקות דם, שלגביהן נאמר לי ע"י רופא המשפחה שה B12 תקין (ויש שאמרו שהוא נמוך), אבל שיש לי חוסר באבץ ואליו קיבלתי כדורי אבזינק: VITAMIN B12 205.00 PG/ML MAGNESIUM 1.93 MG/DL ZINC 61.00 UG/DL המוגלובין - 11.9 אני אוכלת ממש מעט פחמימות (רק 2 פרוסות ליום), כמעט לא אוכלת בשר/עוף (עכשיו התחלתי לאכול כ 200 גרם בשבוע), אלא רק דג סלמון מדי פעם, ביצים, דברי חלב בעלי תכולת שומן נמוכה, המון המון ירקות ופירות בגבולות התקינים. נוטלת כדורי אומגה 3 וויטמין C. יש לי מס' שאלות: האם החוסרים משמעותיים? מה הסכנות שבכך? האם ניתן להשלים אבץ דרך תזונה ומה טוב לאכול ובאיזו כמות? מה עלולות להיות ההשלכות של חוסר באבץ?

27/12/2004 | 14:30 | מאת:

מ' שלום כיום ערך של 205 ל-B12 נחשב לנמוך. בנוסף המוגלובין מתחת ל-12 גם הוא נמוך.שניהם מאד מאד גבוליים אולם לפעמים גם חסרים קטנים עלולים לגרום לתופעות. לפי האנמנזה שרשמת לא נראה שאת אוכלת מספיק. הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית ע"מ שתוכל להרכיב לך תפריט שיוכל לספק לך את כל המריכיבים (תפריט מואשר בברזל, לשקול לקחת B12 תת לשוני וכדומה). כדאי גם להימנע מלאכול אוכל ישר מהמקרר אלא (במיוחד בחורף) להוציאו לפני האכילה לשעתיים לפחות שיגיע לטמפרטורת החדר וכמו כן עדיף לאכול אוכל מבושל או מוקפץ במקום טרי. מזונות עשירים באבץ הם:בשר רזה ומאכלי ים,קיטניות, אגוזים, לחם מחיטה מלאה, ביצים, שמרים וחלב. חסר אבץ עלול להביא לחוסר תאבון, שינויים בעור, ריפוי איטי של פצעים וחוסר הרגשת טעם. בברכה שרון אבץ מין החי נספג טוב יותר מאשר מהצומח.