מזון בריאות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/12/2004 | 15:56 | מאת: דוד

שלום! ראשית שאלה של בור ועם הארץ. האם בקקאו יש קפאין? שאלה שניה . האם כאשר כולם ממליצים על אוכל בריא כגון: נאמר לנו תאכלו רק נקניקיות של טבעול ולא נקניקיות עוף רגילות . מהן המרכיבים הטבעיים של טבעול מול הנקניקיות עוף הרגילות האם הכימיקלים שמעורבבים בנקניקיות הרגילות. מה עושה אותן רעות כל-כך. אם אוכל את הרגילות האם זה עלול להוריד 5 שנים מחיי? בתודה דוד.

24/12/2004 | 04:17 | מאת: עידן

לשאלתך הראשונה: הוא מכיל חומר שדומה במבנה ובהשפעותיו לקפאין. לשאלה השניה: נקניקיות צמחוניות מתבססות על הסויה- שהוא מזון המכיל את כל חומצות האמינו שהגוף לא יכול לייצר בעצמו, לכן הוא יכול להיות תחליף מצויין לבשר. והיתרון של הסויה לעומת הבשר הוא שהיא אינה מכילה כולסטרול ובעלת אחוז נמוך של שמון רווי. בנוסף הבשר התעשייתי מכיל בד"כ כמות נכבדת של הורמונים וכימיקלים שונים אשר עדיף להמנע מהם. ראוי לציין בנוסף כי בסויה אין את כל הויטמינים המצויים בבשר לכן קיים צורך להשלימם כאשר נמנעים לגמרי מצריכת בשר. תהיה בריא

01/01/2005 | 09:49 | מאת:

דוד שלום אכן בקקאו יש קפאין. גם נקניקיום וגם נקניקיות של טבעול זה לא בדיוק אוכל בריאות. ככל שהאוכל רחוק מצורתו המקורית (עוף או פולי סויה בהתאמה) כך האוכל בדר"כ פחות בריא כי הוא עובר יותר ויותר תהליכים במהלכם מוספים שומנים, חומרי טעם, משמרים למינהם ועוד ועוד. אין בדיוק מדד האם תאכל X תחיה Y שנים פחות או יותר אבל למשל במחקר שעשו בפינדלנד מצאו קשר ישיר בין כמות הנקניקיות שהאדם אוכל לבין עודף המשקל ממנו הוא סובל. בברכה שרון