שאלה על שוקולד ועל סלט במקדונלד'ס

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/12/2004 | 19:11 | מאת: שגית

שלום, יש לי 2 שאלות 1. פורסם, גם במעריב אתמול שבריא לאכול שוקלד - מריר דווקא. במעריב של אתמול נכתב - חפיסה ביום ! שאלתי, אם קונים קקאו - את החומר גלם (לא שוקולית או משהו כזה) ועושים קקאו (מיים רותחים + קקאו) - האם יש לזה אותם יתרונות בריאותיים ? וחוץ מזה - מה עם החסרונות כמו השומנים שבשוקולד מריר ? 2. אומרים שסלט זה בריא, ורשת כמו מקדונלד'ס התחילה עם סלטים. מה שאני יודעת, שלא חותכים את זה טרי לפני שהלקוח מבקש, אלא זה מגיע אליהם חתוך מהמפעל (נגיד בתחילת היום) בקופסא - וכשלקוח רוצה - מוכרים לו. והשאלה - האם סלט שנחתך חצי יום קודם - עדין בריא ? אודה על התשובות.

23/12/2004 | 19:22 | מאת:

שגית שלום, במעריב פורסם תוצאות מחקר שנעשה בהולנד הממליץ על אכילת יום יומית של 100 גרם שוקולד מריר, 150 מ"ל יין אדום, 68 גרם שקדים ועוד התורמים להפחתת תחלואה ממחלות לב ואריכות חיים גבוהה יותר וכ"ו. לדעתי, מוגזם לצרוך כמות כזו של שוקולד עתירת שומנים רוויים וסוכרים. בנוסף לכך, כמות רבה של שקדים התורמים לתוספת קלורית יומית גבוהה יותר. ממולץ לאכול ירקות טריים פרוסים או סלט סמוך מאד למועד הארוחה. לא ממולץ לחתוך את הירקות מספר שעות או יום לפני האכילה. זאת על מנת למנוע את חמצון ואיבוד הויטמינים. בברכה ציונה