מרגרינה....

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/12/2004 | 22:15 | מאת: מחפש תחליף

רציתי לדעת מה נחשב למזון יותר "בריא" או פחות מזיק: מרגרינה - שהיא אמנם עשויה משמן צמחי אבל עברה תהליכים כימיים שהפכו את השמן לרווי וזה בעצם לא אותו שמן. או חמאה - שהיא אמנם עשירה בשומן רווי ובכולסטרול אבל לפחות היא מוצא טבעי ולא מיוצר באופן מלאכותי. תודה

19/12/2004 | 20:09 | מאת:

שלום בעיקרון השומן הצמחי המוקשה הנמצא במרגרינה יותר גרוע מחמאה אולם היום יש חברות המיצרות שומן צמחי מוקשה בתהליכים שלטענתם שומרים על הערך של השומן הצמחי הנוזלי (כמו ויקול לדוגמא) והם יכולים להוות תחליף שומני. בכל מקרה מומלץ להמעיט ככל האפשר הן בחמאה והן במרגרינה. בברכה שרון

19/12/2004 | 23:22 | מאת: מחפש תחליף

או.קיי, החלטתי להתנזר לגמרי מחמאה או מרגרינה... אבל איך אפשר לתקן נזק של עשרות שנים בהם צרכתי כמויות נכבדות של מרגרינה וגם של חמאה? אני מבין שהנזק הוא בעיקר לכלי הדם, יש משהו שאפשר לעשות כדי "לנקות" את הגוף מהשומנים הרעים? תודה