תשובות MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

25/01/2010 | 19:38 | מאת: דוד חודשוילי

שלום אני חודשיים סובל מכאבים בברך ימין כתוצאה במכה בברך במהלך משחק כדורגל! אורתופד בדק אותי ואמר לי שיש חשש לקרע במיניסקוס והפנה אותי ל בדיקת MRI. לאחר ביצוע MRI קיבלתי תשובה . האם תוכל לפרש לי את מה שנכתב . כי התור לאורטופד רק בעוד שבוע . תודה ד"ר נכבד, . הבדיקה בוצעה בתאריך 10/01/2010 של ברך ימין. MRI להלן ממצאי בדיקת במישור אקסיאלי , DESS , עם דיכוי שומן במישורים סגיטלי וקורונלי P.D הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות בחתכים צפופים של 1.5 מ" מ מכוונים לסחוס הפירקי במישור הקורונלי . TRUFI 3D ובסדרת התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. ממצאים: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הסחוס הפירקי מודגם תקין. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , מודגמת ציסטה פופליטיאלית עם מהלך כלפי מעלה בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 2.3 ס"מ. סיכום: כמתואר. ב ב ר כ ה, ד"ר פרידמן יהודה מומחה לרדיולוגיה אבחנתית

עפ"י הפענוח, אין לראות פגיעת רצועות או מניסקוסים. אלא רק שאריות נוזל כתוצאה המחלבלה כנראה.

04/02/2010 | 13:30 | מאת: דוד חודשוילי

מה אני צריך לעשות בנידון! האם צריך לעשות ניתוח כלשהו או PT ? האם מותר לי לרוץ ומה אני עושה כדי לשמור על הברכיים!

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית