ממצאי בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

22/01/2010 | 17:45 | מאת: מאיה

פרופ' סלעי שלום רב! בעלי, כבן 45 גובה 1.75 משקל 135 ק"ג (כבד משקל - נמצא כעת במשטר דיאטה) נשלח לבדיקה בשל תלונות על כאב חד בברך שמאל. להלן הממצאים: התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי, מודגם נגע סהרוני תת קורטיקלי בקוטר1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי, בעל אותות נמוכים ובצקת לשדית סביבו, ללא מעורבות הקורטקס או הסחוס המכסים. הנגע מתאים במאפייניו ובמיקומו ל- AVN. מודגמת בצקת לשדית בקונדיל הפמורלי המדיאלי ללא עדות ל- AVN או מעורבות של הסחוס המכסה בסמוך. שורש המניסקוס המדיאלי מודגם קטום. מודגם חשד לשבב מניסקיאלי זעיר מנותק מדיאלי לרצועת ה- PCL בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך קורונלי 37 סדרה 4, חתך סגיטלי 11 סדרה 5). באספקט המדיאלי של הבורסה הסופרה פטלרית מודגם תהליך בעל אותות נמוכים בכל התהודות, בקוטר 9 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 2.6 ס"מ (חתכים סגיטלים 9-13 סדרה 5, חתכים אקסיאלים 8-2 סדרה 6, קורונלים 1-3 סדרה 3). התהליך עשוי להתאים במאפייניו לתהליך היפרטרופי סינוביאלי פוקאלי, כמו PVNS. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 6.6 ס"מ. שאלותיי: 1) האם יידרש ניתוח בכל מקרה ? הכאב מכביד על ההליכה. במידה וכן, האם קיימת חדשנות רפואית נטולת סבל מיותר? 2) מדוע מוזכרת המילה "נגע" - למה הכוונה? 3) מהי הציסטה הפופליטיאלית המוזכרת? למה הכוונה? 4) האם המצב כ"כ חמור כפי שהוא מתואר? אודה למענה בהקדם - חשוב לנו מאוד להבין את חומרת הבעיה. התור הנקבע לרופא המטפל בעוד כשלושה שבועות (המון זמן). סופ"ש נפלא... ותודה מראש.

מדובר להערכתי בשינויים שחיקתיים הנובעים בעיקר מעומס=משקל יתר על הברך. ארטרוסקופיה יכולה להקל הממצאים אך אין תחליף להורדת העומס=משקל.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית