כדור פיזיוטרפיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

08/11/2009 | 12:10 | מאת: דני

אובחנתי בפיברומיאלגיה,ובנוסף יש לי דיש שמתפתח בגב מהמותני לכיוון הגב המרכזי חוליות t וכשאני יושב על כיסא רגיל יש לי לחץ וכאבים שמקרינים עד הצלעות ,ולאחרונה רכשתי כדור פיזיו מנופח ועליו אני יושב ומרגיש איתו הקלה יותר, שאלתי היא האם ישיבה ממושכת עליו עם תנועות סבוביות לא תזיק? והאם שכיבה על הגב וסיבובי הכדור ימינה ושמאלה מומלצת?האם אימון בכדור הזה יכולה לעצור את התפתחות הדיש?

פעילות גופנית מוכוונת ומודרכת יכולה להקל, גם אם לא בהכרח לעצור את התהליך. רצוי לשלב סוגים שונים של פעילות: כדור, תרגילים, שחיה, וכד'.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית