אוסטואיד אוסטאומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

31/08/2009 | 17:20 | מאת: אורן

שלום רב, מזה מס' חודשים אני סובל מכאבי בין עמוד השדרה לשכמה שמאל. ביצעתי הדמיות רנטגן-תקין, CT-תקין, מיפוי עצמות-קליטה מוגברת באזור T5, וMRI שתוצאותו: "בגוף חוליה D5 משמאל באזור הפדיקול ובזיז הרוחבי השמאלי קיים תהליך הסננתי בעל אות גבוה בT2 נמוך בT1 שנצבע ע"י חומר ניגוד". באבחנה מבדלת של נוירוכירורג קיים חדש לתהליך גידולי כגון אוסטואיד אוסטאומה. מה זה אומר? כיצד ניתן לטפל? במידה וניתוח, האם קיימים כיום ניתוחים מתקדמים שמקטינים את הסיכוני הכרוכים? תודה, אורן.

אוסטאואיד אוסטאומה הוא גידול שפיר המוסר ניתוחית או תחת בקרת CT לשיפור הדיוק ומניעת פגיעה

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית