בלטי דיסק L4-S1

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

13/07/2009 | 14:44 | מאת: פנינה

שלום! אני סובלת מזה כחודשים מכאבי גב תחתון שבזמן הליכה שמקרינים לעכוז ימין ולרגל ימין וגורמים לכאבים חזקים. בפענוח של CT שעשיתי נאמר שיש לי בלטי דיסק בחוליות L4-S1. טופלתי בארקוקסיה ובאטופן ללא שינוי במצב. עשיתי מס' דיקורים, טיפולי פיזיוטרפיה ושיאצו, ללא שינוי משמעותי במצב. שאלתי היא האם הגוף יכול להחלים מבעיה זו? מה משך ההחלמה הממוצעת? איזה סוג של פעילות גופנית יש לעשות על מנת להקל על הכאבים? שמעתי על שיטת אלכסנדר, שיטת פלדנקרייז האם זה יכול להועיל?

ברוב המוחלט של המקרים הגוף "מרפא את עצמו". לוקח בערך כ 3 חדשים. שחיה על הגב ותרגילי בטן יכולים להקל.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית