מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

19/05/2009 | 13:56 | מאת: בת 26

עשיתי בדיקת מיפוי עצמות והתוצאה היא כך : בבקשה אם אפשר עזרה בהסבר קצר והאם יש משהו שצריך טיפול (יש לי בדיקת רופא אורטופיד בעוד שבועיים ) . סיכום ומסקנות : מיפוי עצמות - שלד מרכזי , גפיים תחתונות, מיפוי תלת שלבי מכון לכפותהרגליים . חומר TC-MDP. מאגרי דם מוגברים באספקט פנימי של כף רגל שמאל . קליטה מוגברת דיפוזית בכף רגל שמאל עם מוקדים ב TMT-1 ובאיזור טארסלי פנימי . סיכום : התמונה יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי . לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או ARTHRITIS SEPTIC . הבדיקה נעשתה בגלל : לפני כשלושה חודשים דרכתי על זכוכית -כף הרגל התנפחה , הזדהמה חוץ מהאודם והחום המקומי באיזור . ולכן אושפזתי בבה"ח לטיפול אינטוביוטיקי דרך הוריד(6 שבועות ) + אינטוביוטיקה בפומי . וגם כן טיפול כירורגי - עברתי ניתוח בכף הרגל שהוא הרחבת החתך פרוקסימלית ודסיטלית , הטרייה ושטיפותמ מרובות והשאירו הפצע פתוח . עכשיו הפצע נסגר אבל יש לי כאבים , נפיחות וחום מקומי ... עשיתי בדיקות דם וצילומי רנטגן שלא הראו זיהום או דלקת , האם בכל זאת יכול שכן יש זיהום ברגל ?! ואיך אפשר לדעת בוודאות ? איזה בדיקות צריכה לעשות כדי להיות בטוחה בכך ? האם יש טיפול תרופתי לכך ?! תודה ויום טוב ,

עפ"י תיאורך והבדיקות יש עדייןתהליך זיהומי פעיל בכף הרגל המצריך טיפול: אנטיביוטיו/או כירורגי

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית