שבירת עצם הבריח ניתוח כן או לא?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

18/04/2009 | 20:02 | מאת: יובל

שלום דוקטור, אני בן 43 עוסק בספורט בצורה אינטנסיבית. לפני שבועיים במהלך רכיבה על אופנים נפלתי ושברתי את עצם הבריח ואת עצם השכם. עפ"י תוצאות הרנטגן העצמות יושבות אחת על השניה. אני נדרש לקבל החלטה באם לבצע ניתוח כן או לא? מעוניין לדעת באם השארת המצב כפי שהוא למעט החיצוניות האם תשראנה מגבלות מוטוריות? מהו משך ההחלמה? נכון להיום אינני מזיז את היד ואני מקובע באמצעות שמיניה. תודה מראש יובל

למעט במקרים חריגים : שבר פתוח וכד' או ספורטאי צמרת במקצועות הזריקה, אין צורך בטיפול ניתוחי והתוצאות של טיפול שמרני וניתוחי, דומות, תוך כ 6-12 שבועות

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית