כאבים חזקים שבוע לאחר ארתרוסקופיה.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

31/03/2009 | 20:00 | מאת: אופיר

שלום ד"ר בורשטין. אני כרגע בן 19 וחצי לפני צבא ולפני כשבוע עברתי ארטרוסקופיה ברמבם. עכשיו אני כשבוע אחרי הניתוח סובל מכאבים מאוד חזקים (נוטל קבוע משככי כאבים) . סיכום הניתוח הוא: קרע פריפרי שאי אפשר היה לתפור אז נחתכה חתיכה ממנו ובנוסף קרע חלקי של ה ACL. לא יכלתי כבר לסבול את הכאב ממש אני לא ישן בלילות הלכתי לביקורת כעבור 5 ימים ובביקורת נאמר לי שזו כמות ההנוזלים הרבה שיש לי לוחצת לי על הברך ובגלל זה נגרם הכאב. שאבו לי את הנוזלים כ 70 מ"ל של נוזל דמי הייתה הקלה אך לא משמעותית. למחרת חזרו כול הנוזלים ואפילו יותר ממה שהיה והכאבים החזקים שוב חזרו. אתמול הלכתי למיון ברמבם והושפזתי למשך יום הרופא אמר שיש סיכיו שנפגע איזה כלי דם או משהו דומה לא הבנתי בדיוק מה הוא התכוון ובגלל זה הנוזלים חזרו לעצמם אחרי שנשאבו תוך זמן קצר. נלקחו לי בדיקות דם כדי למנוע חשד לזיהום כול הבדיקות היו תקינות. למחרת האישפוז בבוקר הגיע לראות אותי ד"ר כרכבי והאמת שלא הבנתי כול כך גם למה הוא התכוון שיש לי שם (הרופא שביצא לי את הניתוח אומר שהוא לא נתקל במקרה כזו כמו שיש לי). ד"ר כרכבי אמר לי שאני יצתרך להיות בבית כשבוע עם גבס חצי גובה על כול הרגל כולל חבישה ולנסות כמה שפחות להפעיל אותה. וכעבור שבוע להוריד את הגבס בקופת חולים ולעבור לחבישה מרופדת. ואחרי פסח שזה יוצא עוד שבוע לבוא לביקורת. ובנוסף נתנו לי אנטיביוטיקה למנוע זיהום 4 פעמיים ביום למשך שבוע. עכשיו ברצוני להוסיף שאני לא מצליח להיות במצב שהרגל ישרה על הריצפה בגלל הכאבים יש לי מקום מסויים באזור המניסקוס שלוחץ ממש חזק וכאבים בלתי נסבלים אני קם לשירותים ויש לי כאבים ממש חזקים ואני בקושי מצליח לדרוך על הרגל ועדיין סובל מכאבים. מה אתה ממליץ לי לעשות במצב כזה אני ממש סובל האם יש דרך לפתור את העניין הזה? מה אתה אומר יש למי לפנות? מה אני צריך לעשות כרגע לנוח בבית או לטפל בזה באיזו שהיא דרך זה ממש דחוף. אני ממש ישמח לתשובות ממך תודה.

נראה לי שיש מקום לשים קומפרסים עם קרח על הברך(דרך מגבת, לא ישירות על העור),משככי כאבים,קביים, ואם אין שפור לשקול לחזור למיון רמב"ם בו נותחת.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית