גמישות יתר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

26/03/2009 | 10:48 | מאת: יעל

שלום , אני בת 33, לאחרונה אבחנו אצלי "גמישות יתר" דרגה2-3. האם תוכל לומר מה זה אומר בעצם? ולפי איזה סולם או מדד זה נקבע? האם יש דברים שאני צריכה לדעת או להיזהר? אני סובלת מנקעים חוזרים, לאחרונה הציעו לי לעבור ניתוח לאחר חבלה קשה בקרסול כולל פגיעה עצבית. מאוד מתלבטת. במסגרת לימודי הרפואה שלי אני זוכרת שקראתי מאמר שהיה כתוב בו שיש חשש שניתוחים במפרקים לא מצליחים אצל בעלי גמישות יתר ואפילו עלולים להחמיר את המצב. אני לא זוכרת מי כתב את המאמר ולא בטוחה בפרטים. האם אתה מכיר את המאמר המדובר? האם אתה יודע על התופעה של החמרת מצב אחרי ניתוח מפרקים בשל גמישות יתר? תודה מראש על תגובתך יעל

איני מכיר דירוג לגמישות. לגבי ניתוחים יש לשקול היטב ולתכנן הניתוח בהתאם לבעית הגמישות.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית