עזרה בבקשה..‬

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

21/03/2009 | 15:00 | מאת: יריב

שלום לכם אני מבקש מכם עזרה בנוגע לטיפול בגיד עם דלקת,לנוחויותכם רשמתי את הרקע שלי למטה ואת השאלות למעלה כך שלמי שלא יהיה כוח לקרוא את הכול לפחות יסייע כמה שיוכל בנוגע לשאלות. מס' שאלות: האם אפשר לקבל מידע על החסרונות של הזרקת זריקה המכילה סטרואידים לגיד דלקתי, והאם היתרונות שלה באמת משפיעים. -במידה ואני מעוניין לבצא את הטיפול הזה באופן אזרחי כמה הוא יעלה לי והאם זה מומלץ? -והאם אפשר פרטים בבקשה על ניתוח שיכול לפתור את הבעיה הנ"ל (יתרונות וחסרונות) -יש טיפולים נוספים הקיימים? אני משרת כרגע בשירות חובה קרבי כשנה ו4 חודש. בתחילת שירותי סבלתי משברי מאמץ דרגה 3. בגלל המסלול שבו ההיתי לא יכולתי לטפל כראוי ברגליים ולכן משכתי כמה שיכולתי. לאחר שהגעתי לשלב בשירות שבו יכולתי לאפשר לרגליים לנוח מבחינת אימוני ריצה (אבל לא מבחינת פעילות מבצעית),הכאבים עברו. לאחר חודשיים של מנוחה לא מנוחה חזרתי להתאמן על ריצה אך כעבור חודש התחילו לי כאבים קלים באזור התחתון של הברך בגולת העצם הבולטת בתחתית הברך. הפסקתי מיידית לרוץ וכעבור חודש של מנוחה לא מנוחה שבה הכאב דווקא החמיר באזור הברך ואף התווסף כאב בעצם בעצם באמצע השוק הלכתי לאורטופד צבאי. הוא אפיין את הבעיה שלי כדלקת בגיד המחבר של השריר הארבע ראשי,ואת הכאבים בשוק ככאבים מוקרנים מהדלקת. הוא נתן לי חודש וחצי מנוחה+וולטרן+פיזוטרפיה--שלא עזרו. בפעם השניה שהלכתי קיבלתי חודש וחצי נוספים+וולטרן משחה+פזוטרפיה---שהפעם הפיזוטרפיסט שלי רשם בכתב שהטיפול לא יעיל בשלב זה. בפעם השלישית קיבלתי 3 חודש מנוחה+כדורים נוספים מאותה קבוצה+תחבושת אלסטית לחלק התחתון של הברך+פיזוטרפיה--שפה הדבר היחיד שהתברר כיעיל הוא התחבושת אלסטית שהורידה מעט מן הכאב. אני חייב לציין שכול הסחיבה הזאת מאוד ייאשה אותי מהסיבה הפשוטה שאני מעוניין להיות בן אדם בריא וחדור מוטיבציה להמשיך ולשרת ואף להתקדם. תודה רבה לעוזרים!

זריקת סטרואידים כטיפול אנטי דלקתי יכולה להוות לעיתים פתרון לבעיה. לגבי טיפול ניתוחי , יש לבדוק ספציפית למתן תשובה מושכלת. תוכל לקבל יעוץ גם במרפאת חיילים בילינסון ע"י רופא מומחה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית