גרורה בחוליה c5 בהמשך לתשובתך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

14/03/2009 | 13:48 | מאת: שיר

הצעת מעקב הדוק על החוליה הנגועה. תוכל לפרט בבקשה?? בבדיקת סי טי רגילה הממצא לא אובחן. הוא אובחן רק בפט סי טי. איך תציע לבצע את המעקב?? איזו תדירות ומה הבדיקות הרצויות לשם כך?? אני מבינה שהפרוגנוזה היא שיתוק אם..... אז מה עלי לעשות כדי למנוע זאת?? החלפת חוליה הוא נתוח מסובך??

כדאי לעקוב ע"י MRI למשל, ובעיקר קלינית לראות שאין סימני לחץ על חוט השדרה. ניתוח החלפת חוליה, אינו פשוט מחד, אולם מאידך, בהחלט בר ביצוע ברמת סיכון סבירה בידיים מיומנות ומנוסות בתחום. שווה להתייעץ ספציפית עם מישהוא העוסק בתחום כירורגי זה, (לא אני ), ולשמוע משמעויות וסיכונים. תוכלי לקבל יעוץ כזה גם במרפאת גב בבילינסון שבניהולו של ד"ר ניסים אוחנה.

מעקב ע"י MRI למשל ובעיקר קלינית. לגבי משמעויות ניתוחיות מציע להתייעץ עם מנתחי ע"ש צוארי (לא אני).בכל מקרה זה ניתוח מקובל. ניתן לקבל יעוץ במרפאת גב בבילינסון שבניהולו של ד"ר ניסים אוחנה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית