תופעה מתמשכת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

13/03/2009 | 20:55 | מאת: גיל

שלום, המצב אותו אתאר נמשך כבר שלושה וחצי חודשים. אני רחוק מלהיות מאובחן ולמעשה אין לי כל כך מושג לאן עלי לפנות הלאה. אין ספק שלא אוכל לקבל אבחנה כאן (ולשם זאת אראה רופאים נוספים) אבל אשמח אם תוכל לצמצם את האפשרויות עבורי, שכן חיפושים בספרות ובאינטרנט שולחים אותי למחוזות די נוראיים (וכולי תקווה שללא כל סיבה). אני בן 29, בריא בד"כ, מעשן (2-3 סיגריות ליום, לכל היותר). במשך תקופה רצתי מדי יומיים בין 5 ל 10 ק"מ. לאחר ריצה הבחנתי שיש לי בלוטת לימפה מוגדלת באיזור המפשעה. לאחר בדיקות לא מעטות (US מפשעה ובטן, CT בטן, צילום חזה, בדיקות דם כלליות וספציפיות לאיתור זיהומים שונים ומשונים, כירוג והמטולוג), אין אבחנה, או רמז לאבחנה פרט לכך שיש לי בלוטות לימפה מוגדלות אך לא מספיק בשביל להצדיק ביופסיה. לאורך אותה תקופה (ועדיין) אני סובל מכאבי שרירים די קבועים (אם כי מתחזקים לאחר פעילות גופנית, ולעיתים סתם ככה) בשרירי הירך (בעיקר בצד אחד אך גם בשני לעיתים). בנוסף ישנו איזור בבטן בו מורגש כאב. מעט לפני ששמתי לב לבלוטת הלימפה המוגדלת, החלה הרגשת חולשה כללית וכן עייפות (ללא קשר לשינה טובה או לא) שנמשכים מאז. עוד לפני כן, הופיע רעד (twitch) באצבע ביד שמאל (שפטרתי בכך שזה מופיע כשאני תחת סטרס כלשהו, אבל לא רק). אך בתקופה האחרונה שרירים נוספים החלו רועדים (אותם שנים שלושה שרירים) בצורה בלתי רצונית. מעבר לאלו, אני סובל מכאבי ראש, מצד ימין בעורף כבר תקופה ארוכה מאוד (לא נבדקתי ע"י נוירולוג, רופאי המשפחה פטרו אותו ככאב ללא הסבר מיוחד והנחו אותי להשתמש במשככי כאבים אם הכאב מציק) שמציק לי לא מעט. אין ספק שיש בכל הענין שמץ של היפוכונדריה, אך לעניות דעתי, תופעות שנמשכות זמן כה רב, יש דבר מאחוריהן. ויותר מכך שאני מודאג מכך שיש לי משהו, אני מוטרד מכך שאיני יודע מהו. אודה אם תוכל לתת ניחוש לא מחייב לעד כמה נורא או לא נורא המצב (משהו שיספק מעט את הסקרנות עד שאבדק ע"י רופא).האם עלי להבדק ע"י אורתופד או שהמצב אותו אני מתאר הוא מנת חלקו של מומחה אחר? תודה מראש, גיל.

על מנת להסיר חששות כדאי: 1. להבדק על ידי נוירולוג. 2. להבדק על ידי המטולוג שיחליט גם לגבי הצורך בביצוע ביופסיה מבלוטות הלימפה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית