ליפוסרקומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

26/01/2005 | 17:45 | מאת: אמירית

ערב טוב, לפני שנה אובחן אצלי בירך ימין גידול מסוג myxoid ליפוסרקומה בגודל של 8X5X4. הגוש הוסר בניתוח במלואו (דוח הפתולוגיה ציין שוליים נקיים), לא היו גרורות לריאות או בלוטות הלימפה והגוש הוגדר כ Grade 2 ע"י פרופ' בוביס. עברתי 35 הקרנות. עכשיו אני עומדת לפני הביקורת השניה שלי ועדיין מאוד פוחדת, בעיקר בגלל שהסרטן הזה לא מגיב לכימותרפיה. מה הסיכויים להישנות הגידול ולשליחת גרורות לראות? אני מקפידה על פעילות גופנית, תזונה טובה ותוספי מזון (אנטיאוקסידנטים, Q10 וכו') ומטופלת בכדורים נוגדי חרדות. תודה, אמירית

הטיפול המיטבי לגידול זה הוא כירורגיה מקיפה עם מטרה (כפי שהושגה על פי מכתבך) לשוליים נקיים מגידול. הקרינה הנוספת היא מעין "ביטוח" נוסף. לאור זאת הסיכון להשנות הגידול ו/או חלילה הופעת גרורות הינו נמוך ביותר, וככל שהזמן מהניתוח מתרחק, ואין השנות או גרורות, סיכון זה קטן.

31/07/2005 | 13:18 | מאת: דני

צפויה השנות של הליפו סרקומה עקב הקרנות!!! אני אחד מאלה שמחלה חזרה אלי לאחר 15 שנה!! היום אני קטוע גפה .

20/12/2007 | 16:37 | מאת: דוד הוד

גם לי הוצא גידול מסוג ליפוסרקומה מהירך. אשמח לקבל פרטים נוספים ולחלוק מידע. בברכה, דוד.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית