תוצאות בדיקת הדמיה טומוגרפיה ממוחשבת של הצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

09/01/2005 | 16:27 | מאת: NOT

(במונח אקסיאלי) 1. מהו מבנה היפודנסי (נודול) באונה ימנית של בלוטת התריס? איזה טיפול הוא דורש? האם זה ממאיר? 2. בוצעה בדיקה נוספת שנקראת אקו-בלוטת התריס באונה הימנית. כתוב בתוצאות הבדיקה שהודגמו שתי קישריות בעלות מרקם מעורב בחלקו נוזלי, ובחלקו סולידי. אחת בגודל של כ 2.4X2 ס"מ והשניה בגודל של 1.2X1 ס"מ. אונה שמאלית ניצפו מס' קישוריות סולידיות בגודל מירבי של עד 1 ס"מ. מה משמעות התוצאות? האם זה ממאיר? אודה אם תפרטו לי בנושא.

09/01/2005 | 17:02 | מאת: NOT

תוספת מידע: פרטים על המטופל: גבר, בן 51. לא מעשן. בדר"כ בריא. פריצת דיסק בצוואר (לפני כשנה). מחלת גאות (לוקח זילול). חוסר B12 - כרגע רמה סבירה בדם.

לא ניתן לקבוע , אלא על סמך בדיקה היסטולוגית,(ביופסיה) את סוג התהליך.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית