סרקומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

25/09/2006 | 19:53 | מאת: נחמה

לד"ר סיחון שלום, אימי עברה ניתוח להוצאת גידול ממאיר בחוליה D6 בעמוד השידרה מסוג ליומיוסרקומה. בבדיקת PET-CT התגלו הממצאים הבאים: עצמות: קליטה פתלוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוף החוליה D6 , אולם יש רושם של נזק ליטי כ- 0.7 ס"מ ב-CT ללא עדות לתהליך הרסני. בטן ואגן: קליטה הפתלוגית של FFG לא הומוגנית ובעוצמה גבוהה ברחם שנראה מוגדל מאוד ולא הומוגני ב- CT . קיימת קליטה בעוצמה נמוכה בשחלה הימנית, יתכן פזיולוגית. אציין כי לאימי יש מיומות ורחם שרירני כבר שנים, אבקש את התייחסותך לביאור הנתונים. נ.ב. מדוע בבדיקת PET-CT אין התייחסות לסריקת ראש? לתשובתך המהירה אודה, נחמה.

רצוי להפנות השאלה לתחום ההדמיה, רדיולוגיה לבירור משמעות הקליטות הנ"ל בבדיקת ה pet

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית