השתלת תאיי לבלב/לבלב

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/03/2004 | 11:00 | מאת: יוני

שלום רב, אני בן 21, התגלתה אצלי סוכרת לפני מספר חודשים. כנראה סוג 1. האם אני יכול לעשות השתלה לבלב/ תאיי לבלב באופן פרטי(בארץ? בחו"ל?), או שגם באופן כזה צריך לעמוד בקריטריונים?

21/03/2004 | 12:32 | מאת:

השתלת איי לבלב עדיין נמצאם בשלב נסיוני ואינה מתבצאת בארץ. בשלב זה מתקבלים לניסוי במרכזי השתלה בחו"ל חולי סוכרת העונים לקריטריונים הבאים: סוכרת בלתי מאוזנת בטיפול אינטנסיבי (4 זריקות אינסולין ביום או משאבת אינסולין) הסובלים בנוסף מאירועי היפוגליקמיה (ירידת ערכי גלוקוזה בדם מתחת לערכים נורמליים) או התקדמות מהירה של סיבוכי הסוכרת, כגון סכנת עיוורון. מדווחים מחו"ל ניתן ללמוד שבסידרה האחרונה של כ-90 מוטפלים כאלה, שיער ההצלה (חופש מאינסולין) מגיע ל-80%.