תרופות

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/01/2004 | 16:10 | מאת: יאיר

ברצוני לדעת מה הן התרפות החדשות והיעילות ביותר לטיפול נגד דחיית כליה מושתלת. תודה

14/01/2004 | 16:37 | מאת:

בשנים האחרונות ברוב מרכזי השתלות בארץ ובעולם הונהג טיפול מונע דחייה (פרוטוקול) המשלב שלושה תכשירים: טאקרולימוס (PROGRAF ), מיקופנולט (CELLSEPT ) וסטרואידים (PREDNISONE ) הניתנים בטבליות. לפרוטוקול בסיסי זה, מוסיפים לפי הנסיבות תכשירים חדישים יותר כגון זריקות ZENAPAX או תמיסה של סירולימוס (RAPAMUNE).

15/01/2004 | 18:24 | מאת: יאיר

האם זריקות הzenapax ו/או תמיסת הסירולימוס יכולות להועיל במצב של דחייה כרונית ו/או רמת נוגדנים גבוה בדם החולה? תודה