מה הסיכון הכרוך בתרומת כליה עי צעיר(35) ובריא בד"כ

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/11/2004 | 17:33 | מאת: רון

לרופאים שלום, הייתי מבקש לדעת מה הסיכונים הבריאותיים הצפויים לתורם כליה שנשאר עם כליה אחת?

24/11/2004 | 16:01 | מאת:

לרון שלום לפני שאדם תורם עליו לעבור בדיקות רבות למצוא שהוא בריא לגמרי ושהכליות שלו בריאות לגמרי ותפקודן תקין ורק אז ניתן אישור לכך שהוא יכול לתרום. מבחינת הסיכון: 1.הסיכון הניתוחי- הסיכון למות כתוצאה מהרדמה הוא ממש קטן פחות מ 1 ל100000. סיבוכים נוספים מהניתוח הם כמובן כאב, קיימת אפשרות של זיהום בפצע ובקע בצלקת וגם הם יחסית נדירים אבל האחוזים שונים בבתי חולים שונים. 2.לגבי העתיד- הכליה הנותרת לוקחת את התפקיד של שתי הכליות . הסיכון לאי ספיקת כליות כנראה אינו שונה מהסיכון שהיה צפוי לו מראש , זאת אומרת שאם היתה אמורה לפגוע בו מחלת כליה בעתיד היא תפגע בכליה הבודדת כפי שהיא היתה אמורה לפגוע בשתי הכליות . לכן עדיף לא לקחת תורמים שיש להם מחלת כליות תורשתית במשפחה . בעיות נוספות אפשריות הם למשל מצבים שבהם יש צורך להוציא את הכליה כמו למשל תאונה שבעקבותיה צריך להוציא כליה אחת ואז התורם נשאר בלי הכליה הנוספת. נוסף לכך עדיף שהתורם ישמור על אורח חיים בריא כמו לא לעשן, לא להיות שמן מידי לא לקחת תרופות המזיקות לכליה כדי לשמור על הכליה הנותרת. ואנחנו כרופאים מקפידים לא לקחת תורמים אם קיים ספק שתתפתח בעייה עתידית. הרבה מאוד אנשים תורמים כליות וסך הכל חיים בצורה בריאה ותקינה. בברכה ד"ר רותי רחמימוב בברכה ד"ר