הריון לאחר השתלה

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/10/2004 | 13:08 | מאת: קירא הרשקוביץ

אני כחודש לאחר השתלת כליה שנייה, מה הסיכונים בכניסה להריון לי ולעובר? אם אכן קיימים כאלו.

06/10/2004 | 17:42 | מאת:

לקירא שלום ניתן להכנס להריון לאחר כ 1.5-2 שנים הההשתלה וזאת עם התפקוד הכליתי תקין מתחת ל 1.3 קראטינין אבל אפשרי גם עד כמעט קרטינין 2.0 . ללא חלבון רב בשתן ועם לחץ דם מאוזן. הסיכון מבחינת הכליה סך הכל קטן אם עומדים בכללים. מבחינת ההריון-יש יותר סכוי ללידות מוקדמות ,ויותר סכוי לרעלת. מבחינת הילוד- אין יותר מומים מולדים (לפני ההריון מפסיקים סל ספט ותרופות נוספות ) ורק קיים הסיכון בפגות. בבלינסון יש נסיון של כ 45 מושתלות שהרו וילדו חלקן יותר מילד אחד. נסיון רב שנים בנושא יש לדר ויטנברג מנפרולוגיה ולדר בר מנשים. חג שמח רותי רחמימוב