הגדלה של בלוטות הלימפה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/01/2001 | 13:30 | מאת: אורה

מאז ילדותי אני סובלת בכל הצטננות או מחלה אחרת הפוקדת אותי מהגדלה של בלוטות הלימפה באיזור הצוואר. בעברי גם חליתי במונוקלאוזיס. לאחרונה בלוטו ת , הלימפה שלי מוגדלות כל הזמן, רופא המשפחה שלח אותי לאולטרה סאונד והרופאה שם מצאה המון בלוטות נוספות באיזור החזה והצוואר. בדיקות הדם שלי תקינות בדכ אם כי ניתן תמיד לראות בהן שסבלתי בעבר ממונוקלאוזיס. אני מודאגת ממצבי אך רופא המשפחה מרגיע אותי וטוען כי יש להיות במעקב של אולטרה סאונד מידי שנה. אשמח לשמוע דעתך המקצועית בנדון!

09/01/2001 | 19:20 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום אורה אקדים ואומר שקשה ומסוכן לתת תשובה חד משמעית שלא על סמך ידיעת מכלול הנתונים והממצאים. אנסה לכתוב את אשר נראה לי על פי מה שכתבת: ראשית, ובהכללה, אם התופעה קיימת שנים רבות ( אמרת שמילדותך... ובת כמה את היום ? ) ואין שום תסמינים אחרים(לדוגמה; חום, הזעה לילית, כאבי פרקים, שיעול וכיו"ב) או ממצאים פתולוגיים בבדיקה הגופנית או חריגות בבדיקות המעבדה, אז כנראה שהתופעה שאת מתארת אינה מעידה על מחלה גידולית (ואני מניח שזה חששך העיקרי), שהרי טיבה של מחלה גידולית לגרום לחולי ולביטויים נוספים שככל הנראה מדברייך לא קיימים אצלך. לאור זאת, ההצעה של רופא המשפחה נשמעת סבירה ונכונה. שנית, אם את חולה לעתים קרובות בזיהומים בדרכי הנשימה, לא מפליא כ"כ שהבלוטות "נשארות" מוגדלות. בלוטות שגדלו במהלך מחלה חריפה (כחלק מהתגובה החיסונית התקינה) מצטמקות בד"כ לאחר ההחלמה לגודל המקורי שלהן, גם אם לעתים זה נמשך מספר שבועות. אם תדירות הזיהומים גדולה הרי שהגירוי החיסוני מתחדש ואולי בגלל זה הן נשארות. שלישית, האם יש לכם בעלי חיים או קשר לבעלי חיים ? בנוסף, איני יודע אם זה מתאים במקרה שלך, אבל אצל אנשים בעלי מבנה גוף רזה ניתן למשש בלוטות שלא ניתנות למישוש אצל אנשים אחרים. מקוה שהצלחתי לתת מענה לשאלתך. בברכה

09/01/2001 | 23:43 | מאת: אור

ראשית המון תודות על תשובתך . בהמשך לנאמר בתגובתך אני מבקשת להוסיף: א. כן יש לי מאז ילדותי כלב בבית אך זהו כלב שאין לו נשירת שער. ב. אני בת 26 האם הבלוטות אמורות "להתרבות" עם הגיל? מאחר ושמתי לב כי לאחרונה יש יותר בלוטות נפוחות וגם כאלה שנראו בצילום האולטרסאונד ולא היתי מודעת להן? אשמח אם תוכל להתייחס לנאמר.

20/02/2001 | 10:06 | מאת: מוטי

שלום אורה, האם קיימת אצלך נפיחות בצוואר? האם התבקשת לעבור בדיקת ביופסיה מאחת הבלוטות? לאשתי יש את אותם הסימפטומים שתארת אך רופא כירורג מודאג מאד ושלח אותה לסדרה של בדיקות. דרך אגב מה זה מונוקלאוזיס? תודה מראש

19/03/2001 | 11:00 | מאת: תשובת מנהל הפורום

מוטי שלום מבנה האתר הוא כזה שלא יודעים ששאלת שאלה בעמוד "ענתיק" אם לא עוברים במיוחד ומחפשים. צריל לשאול כשאלה חדשה ואז יופיע בעמוד הראשון. מה חדש אצל אשתך ?

מנהל פורום המטולוגיה