"שושנה" ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/01/2001 | 16:16 | מאת: ורד הגליל

שלום ד"ר תיאור מצב: בחצי שנה האחרונה חליתי 5 פעמים בשושנה, (למי שלא יודע, זיהום חיידקי החודר דרך סדק בכף הרגל, וגורם לזיהום בשוק ובירך, לחום גבוה, והקאות), טופלתי באוגמנטין 500 מ"ג * 2 פעמים ביום, וב"התקף" הפעם אני מטופלת ברפאפן מגה (1000 מ"ג) * 2 פעמים ביום. שאלתי היא, הרופאה שלחה אותי לבדיקות דם מקיפות, האם בבדיקות אלה יתגלה החיידק ש"תקף" אותי, או שיש יותר חיידקים פעילים מרגיל, או שיש יותר מדי אריטרוציטים (כדוריות דם לבנות). ובכלל מה נותנת תמונת הדם, לשם מה הבדיקות, מה נחיצותן במצב הזה?

07/01/2001 | 19:15 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב כנראה רוצים לאתר סיבות אפשריות להתפרצויות התכופות: אולי יש סכרת ? אולי יש הפרעה במערכת הלויקוציטים (התגובה לזיהום חיידקי היא בד"כ עליה במספר הלויקוציטים, בעצם עליה של הנויטרופילים שהם חלק מתאי הדם הלבנים, אבל אולי יש לך באופן קבוע מספר נמוך מסיבה כשלהי ? ), אולי יש הפרעה במערכת החיסונית שבאה לידי ביטוי ברמה נמוכה של נוגדנים בדם ? או אולי יש מחלה כלשהי ברקע שבעטיה את לוקה יותר בזיהום המסויים. אני חושב שהכוונה איננה לגלות את החיידק בדם, אלא, כפי שאמרתי, לנסות ולברר סיבה לזיהומים החוזרים.

07/01/2001 | 19:28 | מאת: תשובת מנהל הפורום

כמובן שחשוב גם - מה גילך, האם היתה טראומה בעבר באותו איזור (פציעה כלשהי ? ) - אבל זה לא קשור לשאלתך הישירה לגבי הבדיקות. וכהבהרה כללית לכל קוראי הפורום - תחום ההמטולוגיה עוסק בתאי הדם ובמחלותיהם (זה כולל את מערכת בלוטות הלימפה שעליהן נמנים גם הטחול והכבד (החלק "הזה" של הכבד) וכן במערכת קרישת הדם. הכימיה של הדם ובדיקות דם, שאמנם נעשות על דם, אינן המטולוגיה. אשמח לענות ככל שאוכל גם בנושאים שאינם המטולוגיה ישירות, אבל יש לזכור שזה לא התחום הספציפי של הפורום.

07/01/2001 | 22:52 | מאת: ורד הגליל

תודה רבה לך ד"ר, שהבהרת לי את נושא בדיקות הדם, והארת את עיני לגבי נושא ההמטולוגיה. אשמח להכנס לפורום זה מדי פעם כדי לקרוא את השאלות והתשובות, הנושא מעניין מאוד. ושוב תודה... ורד הגליל

מנהל פורום המטולוגיה