בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/02/2001 | 17:06 | מאת: מוטי

בבדיקת סי.טי שערכו לאשתי בעקבות נפיחות בצוואר בצד שמאל נמצאו קשריות קטנות עד כ-1 ס"מ בצד ימין וקשריות בגודל של כ-2.5 במיקום סופרה-קליבולרי משמאל. בסריקת בית החזה הודגמה אדנופתיה מדיאסטינלית במדיאסטינום קידמי עליון במיקום רטרוקוואלי פרה טרכיאלי. לחץ קל על כלי הדם של המדיאסטינום העליון . בלוטת התריס תקינה, הלב והראות תקינים. בבדיקת אולטרסאונד צויין כי הבלוטות בעלי תוכן נוזל סמיך. היא נשלחת לניקור ולמיפוי ע"י כירורג חזה שאמר כי הוא מודאג לגבי הבלוטות בחזה, וכי הבלוטות בצוואר הן שוליות. יש לציין כי בדיקות הדם שלה תקינות, אין חום והיא מרגישה טוב. מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם בדיקות דם תקינות לא מעידות בהכרח שאין זה סרטן? אודה לך על תשובתך המהירה. בתודה מראש הבעל המודאג.

20/02/2001 | 02:21 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב מוטי לצערי הרב, במקרה כפי שאתה מתאר - בדיקות דם תקינות לא שוללות עדיין כלום. גם העדר החום או סימפטומים לא שולל כלום. איזה בלוטות נמצאו בעלות תוכן נוזלי באולטרהסאונד ? אני מבין שבסי.טי לא היה אזכור של זה. האם מישהו בדק אותה בדיקה גופנית ? האם יש הגדלה של כבד או טחול ? האם בוצעה גם בדיקת CT של בטן / אגן ? האם בוצעו בדיקות סרולוגיות לוירוסים (EBV, CMV, טוקסופלזמה ) ? בדיקה לשחפת ? האם יש לכם בעלי חיים בבית ? בסביבה ? אני חושב שכדאי שהמטולוג יראה אותה ולענ"ד יהיה צורך לבצע ביופסיה של בלוטה, אולי מהאיזור הסופרהקלביקולרי בתחילה (כי שם יש בלוטות יחסית גדולות והמקום נגיש). אני חושב שניקור בלבד לא יספיק כדי לקבל אבחנה ברורה, אבל ההחלטה על כך צריכה להתקבל אחרי בדיקה של המטולוג. נא עדכן אותנו בהתפתחויות. תודה

20/02/2001 | 06:16 | מאת: מוטי

שלום רב דוקטור ותודה על תשובתך המהירה! באולטרסאונד (עק"ג) צוואר נסרקו בלוטות לימפה מרובות משני הצדדים בעלי תוכן נוזלי סמיך. בלוטת תריס תקינה. בסי.טי לא היה אזכור של זה. רופאת המשפחה בדקה אותה בדיקה גופנית לאיתור עוד בלוטות בגוף ולא מצאה כלום במישוש ידני. אינני יודע לגבי בדיקת הכבד/הטחול (האם יתכן שבדיקות הדם מראות זאת?) בדיקת הסיטי הראתה כי בשדות הראות הודגם איוורור תקין, ללא נגעים מוקדיים ובבטן העליונה הודגמו אדרנלים שמורים. בוצעו בדיקות סרולוגיות לוירוסים: CMV IGG = IU ML בדיקה לשחפת לא בוצעה. אין בעלי חיים בבית או בסביבה. האם אתה יכול להמליץ על המטולוג באזור חיפה? אני רוצה לציין שאשתי חרדה מאד מאז הפגישה עם כירורג החזה והיא בוכה כל היום, לא אוכלת ובקושי ישנה. אנא עזרתך הדחופה! תודה מראש

מנהל פורום המטולוגיה