המוגלובין ותזונה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/07/2002 | 08:10 | מאת: איילת

שלום דר' ציצוביץ אבי בן 67 לאחר ניתוח קרוטיס ת חולה סכרת לאחר 3 CVA וארוע לב לאחרונה עבר צינתור ברגל ולאחריו את ניתוח הקרוטיס השתחרר מבית החולים לאחר 3 ימים מניתוח הקרוטיס עם המוגלובין 10 חזר לאחר יממה לבית החולים עם המוגלובין 8 (היה ישנוני- כמעט זומבי) בבית החולים נתנו לו 2 מנות דם שהעלו את רמת ההמוגלובין ל- 12.3 (הרופא אמר שעליה כזו גבוהה זה גם לא בסדר הוא ציפה שיהיה המוגלובין 10 ) לאחר יומיים שוחרר אבי הביתה שאלתי-האם יש תזונה מסוימת שמעלה את רמת ההמוגלובין? תודה רבה איילת

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2002 | 09:44 | מאת: תשובת מנהל הפורום

אין תזונה שמעלה המוגלובין. יש תזונה שמשלימה / מונעת חסרים בחומרים שדרושים לייצור המוגלובין. בתשובות קודמות הזכרתי מקורות תזונתיים לברזל ו- B12. חומצה פולית יש בירקות ופירות שונים. כדאי רק להעזר בתזונאית כדי לוודא שאין התנגשות עם מאכלים שאסורים לו. אין זה נדיר שחולים המאושפזים בגלל ארועים קשים - לבביים או מוחיים - לפרק זמן לא קצר, יורדים ברמת ההמוגלובין. זה קשור לבדיקות דם חוזרות ובמקרה של צינתור אולי גם איבוד דם בתהליך. נכונה גם הערתו של הרופא - כל מנה דם מעלה את ההמוגלובין בכ- 1 ג% - ולכן סביר שהיתה טעות בבדיקה כלשהי.

24/07/2002 | 11:13 | מאת: ססס

מנהל פורום המטולוגיה