בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/02/2001 | 13:18 | מאת: שירה

אני מקווה שנושא זה קשור אלייך, כי לא ראיתי בפורומים האחרים, נושא הקשור למערכת האנדוקרינית. אשמח אם תוכל לענות לי..... שאלתי היא האם כאשר מוצאים בדם, רמת תירוקסין נמוכה, ורמת tsh גבוהה, היכן בעצם הבעיה , בבלוטת התריס , כיוון שאין משוב שלילי , להפסיק, את הt's'h ? או האם הבעיה בהיפופיזה עצמה ? ועוד מצב , כאשר ה t s h , נמוך והתירוקסין גבוה , היכן הבעיה? האם זה כתוצאה למשל , מגידול שבלוטת התריס מייצרת יותר מידי תירוקסין, ואז יש נגטיב פידבק המוריד את רמת ה t s h ? תודה רבה....

13/02/2001 | 16:02 | מאת: תשובת מנהל הפורום

מה ששאלת נמצא בתחום האנדוקרינולוגיה ולא המטולוגיה. מכל מקום: כאשר התירוקסין נמוך בגלל תת פעילות של בלוטת התריס - ההיפופיזה מפרישה יותר TSH לדרבון בלוטת התריס. כאשר התירוקסין גבוה - בגלל מחלה של בלוטת התריס או בגלל תירוקסין שניתן בכדורים - יש דיכוי של הפרשת ה- TSH מההיפופיזה.

מנהל פורום המטולוגיה