טרומבוציטופניה- אימונית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/07/2016 | 11:56 | מאת: גלי

שלום, אני בת 25 בצבא הבחינו כי רמת הטסיות שלי נמוכה ורק לאחרונה, לדרישת רופאת המשפחה, התחלתי בדיקות אצל רופאה המטולוגית. לאחרונה נחתכתי בעבודתי מפורש לחם ידני. החתך הוא ביד ימין באגודל. השאלה היא : מה קורה לרמת הטרומבוציטים בגוף עקב חתך. האם יש צורך בבדיקות מסוימות לאחר פציעה? ומה עלי לעשות. חשוב לציין כי מתנדבת מדא חבשה לי את האצבע.

נטייה מוגברת לדמם כתוצאה מטראומה היא כאשר ערכי הטרומבוציטים מתחת ל50000. במידה ולא היה דימום משמעותי אחרי החתך קרוב לוודאי כי רמת הטסיות סבירה אך בכל מקרה כדאי לעקוב. לציין כי החתך עצמו אינו משפיע על רמת הטסיות אם כי רמת הטסיות קובעת את עוצמת הדימום.

מנהל פורום המטולוגיה