טרומבוציטים 637 - לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/07/2016 | 01:56 | מאת: אור

היי, אמא שלי עברה לפני שבוע ניתוח TSS לניקוי זיהום באזור ההיפופיזה. הלכה לבדיקות שגרתיות ויצא ערך טרומבוציטים 637. עברה כריתת טחול לפני 40 שנה. שבוע הבא יש מעקב במרפאה זיהומולוגית, האם ערך זה יוצא דופן באופן חריג? בבדיקות הקודמות לפני הניתוח (לא ידוע לי מה היה אחרי הניתוח) יודעת שהיה בטווח הנורמה. קבעו בכל אופן גם תור להמטולוג. מעוניינת לדעת האם זהו דבר יוצא דופן כשמדובר באדם שעבר ניתוח לפני כשבוע. תודה

גם לאחר כריתת טחול וגם לאחר ניתוח יכולה להיות עליה בטסיות. במידה והטסיות יורדות בהדרגה עם הזמן, יכול להיות שהעליה בטסיות היא תגובה לניתוח.

מנהל פורום המטולוגיה