טרומבוציטוזיס ראשונית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/07/2012 | 07:18 | מאת: יעקב

מטופל ביום ב5 אגרילין+4הידראה +אספיריןאולם מספר הטסיות ממשיך לעלות מה הגבול של לקיחת הידראה?וואיזה טיפול ניתן לקחת באם זה המינון הגבוה שאפשר לקחת?

24/07/2012 | 09:57 | מאת: תשובת מנהל הפורום

אם תפקוד הכליות תקין, המינון הוא 20-30 מ"ג לק"ג משקל.. כלומר, לאיש ששוקל 75 ק"ג המינון המירבי המקובל הוא 4.5 כדורים ליום (או 4/5 לסירוגין), אבל ניתן גם לעלות מעל מינון זה בצורה סבירה בלי לגרום נזק ותוך מעקב של הספירה (כדוריות לבנות והמוגלובין). אם הידראה לא מספיקה, יש עוד תרופות שניתן לתת, גם בכדורים, כמו בוסולפן או 6MP ועוד.

מנהל פורום המטולוגיה