בדיקת ותרומת מח עצם בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/02/2001 | 10:21 | מאת: סיון

אני יודעת שזה הנושא החם עכשיו ועקבתי אחרי הלינקים שצורפו ועדיין יש לי שאלה - אני בהריון כעת ומעוניינת להשתתף במבצע לטובת הכנת בנק מח עצם בישראל ע"י בדיקה ותרומת מח עצם למי שיצטרך. השאלה שלי היא - האם בדיקת התאמה בהיותי בהריון הינה אפקטיבית ? האם אני יכולה לתרום מח עצם בהיותי בהריון ? תודה על התייחסותך המהירה, בהתחשב במבצע שנערך מחר (יום הבחירות). סיון

05/02/2001 | 16:41 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום סיון בדיקת ההתאמה רלבנטית בהריון כמו שלא בהריון. מאפייני התאים לא משתנים. האם יקחו ממך תרומה בהריון ? אינני יודע. עלול להיות שלא ירצו לסכן אותך ואת העובר (בגלל נפח הדם שנשאב ממך בעת ההפרדה, אפילו שמוחזרים אח"כ הרכיבים הנדרשים) ויש בזה הגיון. אבל.... לענ"ד, אין מניעה שתעשי בדיקה מחר ותיכנסי למאגר הארצי. אם לא לעכשיו - אז לעתיד. כל טוב ובהצלחה.

מנהל פורום המטולוגיה