פוטופורזיס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/06/2011 | 12:25 | מאת: אניה

שלום רב, מהו טיפול פוטופורזיס ומהן תופעות הלוואי שלו? האם רמת התפקוד הכללית יורדת ובאיזו מידה? תודה רבה

27/06/2011 | 12:38 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שואלת נכבדה: לפוטופרזיס שי שכמה וכמה שימושים. לכן, כדי להשיב לך.. קראי את הרשום בראש העמוד והשלימי פרטים ומידע רקע. כאן תמצאי מידע כללי בנושא http://en.wikipedia.org/wiki/Photopheresis

27/06/2011 | 13:57 | מאת: אניה

תודה רבה על התגובה, כדי לדייק, אמא שלי בת 71 חולה במיקוזיס פונגיידיס, כבר עברה הרבה סוגים של טיפולים שבד"כ עוזרים לחולים במחלה הזו, אבל לה הם עוזרים באופן זמני מאד עם תופעות לוואי קשות שהיא לא מסוגלת להתמודד איתן. בינתיים בתוצאות של הPET CT יש כבר קליטה מוגברת בבלוטות הלימפה (זו הפעם הראשונה מאז שהיא חולה כבר 15 שנה) רופא העור המטפל בה ברמב"ם ממליץ אמנם על כימוטרפיה, אבל כיוון שיש לה גם פרפור בלב, טוענים שזה יחמיר את מצב הלב, לכן הציעו לה את הטיפול הנ"ל (פוטופורזיס - יש הבדל בין זה לבין פוטופרזיס?)שאולי יקל עליה את הסימפטומים בעור. אנחנו פוחדים שוב מתופעות לוואי. כמו כן היא אישה עצמאית שחיה לבד, הייתי רוצה לדעת אם היא תצטרך עזרה כי לא תוכל לתפקד עקב הטיפולים החדשים. אשמח אם תוכל להבהיר לי אניה.

מנהל פורום המטולוגיה