שלום רב

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/11/2010 | 11:51 | מאת: יעל

אני אחרי CT שהראה סימנים מובהקים של לימפומה בריאות (לפי הרופאים), אני צעירה בריאה וגם סקרנית, בקרוב תהיה ביופסיה אך רציתי לדעת מאחר ולא מצאתי באינטרנט מקרים בהם הגידול הוא בריאות. רציתי לשאול האם לימפומה בריאות זה בדרך כלל הוג'דקין (שמתאים לקבוצת הגיל שלי) או נון.. אשמח לתשובתך.

30/11/2010 | 14:28 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שום CT בעולם לא יכול לקבוע שיש לימפומה בריאות... CT יכול לאתר מסה, גוש, גידול ויכול למקם אותו והרדיולוגים יכולים לדון במה ששכיח באותו איזור... אבל אבחנה של לימפומה לא ניתנת לקביעה ב- CT. כנראה החסרת מידע ורקע שהרופאים שלך ואת יודעים ואשר מאפשרים לרדיולוגים לחשוד בסבירות גבוהה שמדובר בלימפומה בריאות (אם אמנם מדובר בריאות ולא במיקום אחר, שאת בטעות מכנה ריאות). לימפומה יכולה להיות בכל מקום, אבל לימפומה ראשונית של הריאות אינה דבר שכיח בכלל.

30/11/2010 | 17:53 | מאת: יעל

תודה על התשובה המהירה, מה שגילו ב-CT אחרי 2 רנטגן חזה עם תסנינים זה ריבוי בלוטות לימפה ב-antener mediastinuus ובריאה(בטח לא רשמתי בדיוק נכון) ואמרו שזה חשד גבוה ללימפומה עם תור לביופסיה. מה זה עוד יכול להיות?

מנהל פורום המטולוגיה