נאוטרופילים מועטים דורש ברור או לא?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/01/2001 | 05:29 | מאת: שמיל

1. האם נאוטרופילים ערך מוחלט 1.2 ]מינימום1.8 בבדיקה זו אם כי בבדיקה אחרת באותה מעבדה מצוין 2.0 כמינימום] דורש או לא דורש ברור ? סה"כ כ.ד.ל. באותה בדיקה 4.0 ]כמינימום הנדרש] 2. כנ"ל לגבי כ.ד.ל. 3.3 ]באותה הבדיקה נאוטרופילים ערך מוחלט 1.5[

04/01/2001 | 07:04 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום שמיל התשובה כאן תהיה זהה לתשובה במקום אחר. אני מניח שאת/ה מבין את כוונתי. ככלל, התשובה חיובית וכדאי לברר. אבל, לפני שרצים לדקור בכל מיני מקומות, צריך לברר כל מיני דברים "פשוטים" אותם יכול רופא משפחה טוב לבדוק. למשל: מוצא הפציינט (אצל יוצאי תימן ועוד מספר עדות יש נויטרופניה (=מספר נמןך של נוטירופילים) קבועה שאין לה שום משמעות קלינית חולנית). האם הפציינט מקבל תרופות העלולות לגרום לנויטרופניה ? האם יש זיהומים חוזרים ? האם יש נוגדנים אוטואימונים ? האם הממצא היה בצמידות למחלה וירלית ? האם יש מחלות נוספות ? לסיכום: רצוי לברר, אך האגרסיביות של הבירור תלויה בהרבה שאלות.

05/01/2001 | 00:38 | מאת: .

לא תימני לא לוקח תרופות זיהומים, נוגדנים אוטואימנים, מחלות נוספות - כל זה לא נבדק ולכן לא ידוע אצין שהרמות משתנו מהרמות שצינתי עד לרמות תקינות מינמיליות וחוזר חלילה לאורך זמן לפחות שנתיים - שלוש בהן ביצעתי בדיקות מעקב מה עלי לעשות לדעתך להזניח להתקדם - אם כן כיצד?

מנהל פורום המטולוגיה