עזרה בפיענוח בדיקות קרישה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/03/2009 | 17:49 | מאת: ornit

בת 35, בהריון שבוע 11,עקב הפלות חוזרות וברור ראשוני נמצא הומוזיגוט למוצטייתMHTFR מקבלת 40 מ"ג קלקסן מדי יום. בתוצאות מעבדה משבוע שעבר נמצא: Fibrinogen (Hypercoag)- 403- מחוץ לתחום Thrombin Time TT-143- מחוץ לתחום גם והערה: Remark (Hypercoagulation)- נמצא ערך Fibrinogen גבולי. אשמח לדעת האם התוצאות מוטות כתוצאה מקבלת הקלקסן? מה משמעותן? האם הן מסכנות את ההריון? והאם יש צורך לנקוט בעולה כלשהי?

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2009 | 17:06 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. פיברינוגן עולה בהריון נורמלי כחלק מהתגובה הגופנית. ב. TT = 143 ?? נשמע מוזר ביותר... לא הגיוני לחלוטין. ג. הומוזיגוטיות ל- MTHFR אינה סיבה רפואית נאותה למתן טיפול מונע בקלקסן בהריון. קראי תשובות קודמות בנושא MTHFR / הומוציסטאין. מה לעשות ? לחזור לרופא ששלח אותך לבצע את הבדיקות.

31/03/2009 | 18:52 | מאת: ornit

כמובן, מתנצלת ברחה לי הנקודה. הנתון ל Thrombin Time (tt) הוא 14.3 שטווח הנורמה הוא 15.3-17.7 ההחלטה לתת קלקסן לא ניתנה בקלות היתה התלבטות רבה ולבסוף עקב מחקרים חוזרים ובעיות לב וטרשת עורקים במשפחה וכמובן סיפורי ההפלות החוזרות הוחלט לתת את הקלקסן למרות שאין הוכחות חד משמעיות על יעילות במקרים אלו אם כי מחקרים רבים לאחרונה תומכים במתן קלקסן במקרה זה. אגב ערכי ההומוצסטאין תחת קלקסן הינם:5.12 שהטווח הוא 4.6-12.44 אז אני מניחה שתקין.. שאלתי היא בנוגע לערכי הTrombin מודה לך מאוד על המענה המהיר והאדיב

מנהל פורום המטולוגיה