טרנספרין ופריטין נמוכים אצל פעוט
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום רב ד"ר ציצוביץ. קראתי בעיון את המאמר של משק הברזל ועדין יש לי שאלה לגבי בני הפעוט. הינו בן שנה ושמונה חודשים, מגיל שבוע המוגלובין נע בן 8-10 . נבדק לאחרונה לרמת טרנספרין - 11 ופריטין 28 . המוגלובין נוכחי 11 . ילד אסמתי ואלרגי להמון דברים ( חלב, ביצים, בוטנים ועוד... ) הרופא כתב בהפניה להמטולוג "אירועים של אנפילקסיס " ( מה זה ? ). מקבל כמעט באופן סדיר תוספי ברזל בתוך האוכל נוטרמגן אך אין שיפור משמעותי ברמת ההמוגלובין. האם תוכל להסביר לנו מה משמעות התוצאות ? האם יש מצב שהברזל בתוך הנוטרמגן מבטל את הספיגה - הרי זה לא חלבי. לתשובתך אודה.
א. את בטוחה שזו רמת הטרנספרין ??? אולי זו רמת הברזל ? אולי זה רווי הטרנספרין ? ב. כדאי שתרשמי את הספירה שלו במלואה. ג. אנפילקסיס = סוג של תגובה אלרגית חמורה שיכולה להיות מלווה בירידת לחץ דם ואפילו מצב של הלם / שוק, קוצר נשימה קשה / התקף אסטמטי.
תודה על תשובתך המהירה. כותבת כפי שרשום בבדיקות fe-Iron = 11 micg/dl שכתוב שהמינימום זה 50 מקסימום 120 .עשוי פעמיים. Transferrin = 247.6 mg/dl Ferritin = 28 ng/ml Vitamin B12 = 902 pg/ml Wbc = 8.4 Rbc = 4.65 Hemoglobinn = 11 g/dl Hematocriy = 33/9% Mcv volume = 73 Mch hem = 23.7 בני מקבל תרופות קבועות לאסטמה - סינגולר, פלקסוטייד. לאלרגיה -פרופיטן . אכן היה לו הרבה מאוד תגובות אנפילקטיות שרובן נבעו מהאלרגיות כמו פריחת עצי הזית וכו'. מודה לך מאוד על התייחסותך. יום טוב,