קרישיות יתר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/01/2001 | 14:04 | מאת: חגית

ד"ר שלום, לאחר לידה בשבוע 27 , הפלה אחת והריון תקין אחד, בבדיקה שנעשתה חודשיים לאחר הלידה (בירור טרומבופיליה) נמצא שפרוטיאין S נמוך (57) וכל שאר התוצאות תקינות. בעיקבות הפניית המוטולוג עשיתי בדיקה חוזרת שתוצאותיה הראו עליה ברמת פרוטאין S (67) אך ממצא לא תקין ב CICULATIN ANTI COAGULNT . עשיתי בדיקה נוספת ועדיין אין לי תוצאות אך אבקש לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקה החדשה ( CICULATIN ANTI COAGULNT ) ??? תודה חגית

04/01/2001 | 02:56 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום חגית נראה לי שמדובר ב- circulating anticoagulant (חסר אצלך R במילה סירקולייטינג). זה נוגדן - המכוון בד"כ לפוספוליפידים - אשר בבדיקת המעבדה גורם להארכת מדדי הקרישה (בגלל הפרעתו לפוספוליפידים החיוניים לתהליך הקרישה) ולכן נקרא "אנטי קואגולנט" דהיינו נוגד קרישה. אולם, בגוף, בניגוד למה שנמצא במעבדה הוא גורם לתופעה הפוכה של קרישיות יתר !!! הוא יכול להופיע במצבים שונים ועלול לגרום להפלות חוזרות. הבנתי שאת בעיצומו של בירור בנושא ואני מציע להמתין לתוצאות הבירור, לראות איזה סוג של אנטיקואגולנט נמצא ולשמוע מההמטולוג אליו הופנית מה ההשלכות הטיפוליות ואיך ניתן למרות מציאות הנוגדן להרות ולהגיע לסיום מוצלח שלו (במרבית המקרים).

מנהל פורום המטולוגיה