APTT

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/08/2007 | 12:26 | מאת: א

שלום רב דוקטור, אני נמצאת בבירורים בשל היסטוריה של הפלה בשבוע 10 ו 2 הריונות כימיים בתוך שנה. בת 37, ללא ילדים, ולאחר ההריון האחרון התגלה שיש לי פוסט-פרטום טיירודיטיס (אני מטופלת על-ידי אנדוקרינולוג). אני עומדת להתחיל מחזור IVF ואתמול הסתבר שיש לי ערך Lupus anti coagulant APTT גבולי, התוצאה היא 2.09, כשהטווח הנורמלי הוא 1.15 -2. אני מבינה שצריך לחזור על הבדיקה, אבל רוצה להבין מה המשמעות שלה והאם אני יכולה להתחיל IVF כשיש תוצאה כזו? האם נהוג לקחת אספירין או קלקסן כשיש ערך כזה? הנה התוצאות שהגיעו עד עכשיו: PT (%) 100% - גדול מ PT (Seconds)Sec. 9.7 I.N.R 0.9 PTT sec. 23.8 Fibrinogen (Hypercoag.) mg/dl 292 Prothrombin 20210 Normal Lupus anticoagulant DRVVT 1.08 Lupus anti coagulant APTT 2.09 Cardiolipin-B2GP1 IgG Ab 7.5 GPL U/ml-שלילי: קטן מ Beta 2 Glycoprotein 1 Ab 1.0 U/mL –שלילי, קטן מ רב תודות ושבת שלום!

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 12:35 | מאת: תשובת מנהל הפורום

אי אפשר להסיק מממצא זה כל מסקנה עדיין ובודאי לא להמליץ המלצות טיפוליות או אחרות, כולל באשר ל- IVF. מה שנראה לי הגיוני זה שאם התחלת בבירור בגלל חשד לבעיה שבגללה אולי יש הפלות, נכון לסיים את הבירור ולהגיע למסקנות חד משמעיות ומעשיות לפני שמנסים שוב להרות. לא כן ? לולי כן, בשביל מה לבדוק בכלל ? כמובן שאת ההוראות עלייך לקבל מרופאייך במציאות המכירים את כל השתלשלות הענינים.

10/08/2007 | 12:48 | מאת: א

תודה על תשובתך. אני מסכימה שיש לסיים את הבירורים. העניין הוא שעשיתי לפני כשלושה חודשים פנל לקרישתיות יתר, כולל פקטורים רבים וכל הבדיקות ששלחתי בהודעה הקודמת, והכל יצא בסדר גמור, כולל ה APTT. מה שלא יצא טוב בבדיקה הקודמת היו נוגדני ANA וSM. ראיתי ראומטולוג וחזרנו על הבדיקות שיצאו לא טוב פעמיים נוספות והן יצאו לחלוטין תקינות ולכן קיבלתי אישור להתחיל IVF. העניין הוא שבמקביל מומחה הפוריות המליץ לי לדבר עם המטולוגית, והיא שלחה אותי לעשות שוב את הבדיקות, למרות שראתה את תוצאות הבדיקות שנעשו לפני 3 חודשים, והפעם יצא ערך של APTT גבולי. אני עומדת להתחיל IVF בעוד יומיים בערך, ומכיוון שסופ"ש לא יכולה לדבר עם הרופאים. אשמח אם תוכל לומר לי לאור האינפורמציה הנוספת מה דעתך על התחלת מחזור IVF עם נתון כזה. ודרך אגב - בהמלצת מומחה הפוריות שלי אני לוקחת אספירין מידי יום.

17/08/2007 | 12:56 | מאת: colleague

Is there any relation between a fibroid tumor in uterus that measures 2cmx2cm with episodes of menorrhagia that has ceased since last January AND developing pancytpenia in 50 year old lady who is multipara AND suffering from arteial hypertension AND diabetes mellitus . Do you recommend Hysterectomy? though it is not bleeding now. Waiting for your expert opiniion either in English orHebrew

מנהל פורום המטולוגיה