אלטרוקסין והריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/01/2001 | 23:12 | מאת: שני

ברכות על הצטרפותכם. רציתי לשאול לגבי נטילת אלטרוקסין בהריון. לפני כ- 4 שנים הוציאו לי חצי מבלוטת המגן,לכן אני לוקחת אלטרוקסין 50 מ"ג. כמו כן לאחר בדיקות מקיפות במח' המטולוגית גילו לי חוסר ב-B12 לכן אני לוקחת כדור מציצה אחד ביום. לפני מס' חדשים התגלה אצלי צליאק לאחר פריחה טורדנית בכל הגוף. האם משהו מ- 3 הדברים יכול להזיק להריון החדש?? (אני ת 35).

03/01/2001 | 12:26 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום שני ראשית, אני חושב שכדאי לשאול שאלה זו את הגינקולוג/ית המטפל/ת שלך, וזה לא כ"כ בתחום ההמטולוגיה, אבל - מתוך "ידיעה כללית"; באופן עקרוני איזון של בלוטת התריס, רמת B12 תקינה והשתלטות על הצליאק חשובים להצלחת ההריון. צריך לבדוק שאכן את מאוזנת מבחינה הורמונלית ורמת הויטמין B12 תקינה, וצריך לודא שכל תרופה שאת נוטלת אכן בטוחה לשימוש בהריון. כאמור, כדאי להראות לרופא העוקב אחרי ההריון את התרופות או לשאול ספציפית בפורום התרופות (נדמה לי שיש כזה...). כל טוב ובהצלחה

03/01/2001 | 15:08 | מאת: דנה

היי שני למיטב ידיעתי אין כל סיכון בנטילת אלטרוקסין בהריון משום שתרופה זו אינה עוברת את השיליה ולכן לא מגיעה לעובר. שיהיה בהצלחה!!! דנה

04/01/2001 | 02:43 | מאת: תשובת מנהל הפורום

דנה שלום בלי כל כוונה להעליב....אם תוכלי לזהות את עצמך ומניין הידע שלך זה יהיה לעזר. לא נראה לי שכדאי לתת עצות רפואיות או חוות דעת בנושא בטיחות תרופות "ככה סתם". היי סמוכה ובטוחה שגם לי יש איזשהו ידע בנושא זה ולמרות זאת העדפתי להמליץ לשואלת לפנות למי שזה עיסוקו ואחריותו המקצועית. כל טוב

04/01/2001 | 04:11 | מאת: גשם

דנה, השלום וברכת הבריאות לך, השעה כבר אחרי 4 בבוקר, לא מזמן סיימתי לעבוד, וכמובן שאחרי העבודה שבה במסגרת עבודתי אני עובד הרבה בסביבת אינטרנט, אני מגיע הביתה ו... גולש באינטרנט..... הסיבה שאני כותב לך בשעה כה לא מקובלת נובעת מתחושת בושה עמוקה שאפפה אותי למקרא תשובתך לשני. לפעמים, בשל האנונימיות של האינטרנט, אנחנו שוכחים שיש בן אדם אדם בצד השני, במקרה הזה שני, שמצאה כאן בפורום את המקום והזמן לפרוק את מצוקתה בפני גורם מקצועי מוסמך. לא מזמן התפרסה בידיעות אחרונות כתבה ולפיה רוב גולשי האינטרנט, 55 אחוזים ליתר דיוק, גולשים באינטרנט כדי לחפש מידע רפואי שאינו זמין להם במקום אחר. בימים אלו, שבהם הזמן לפגישה עם הרופא הולך ומתקצר, מחמם את הלב לראות שהאינטרנט עונה על הצורך בקבלת מידע רפואי אמין, ובצורה נינוחה המאפשרת את קליטת המידע הרפואי המורכב. לכן הביישתי לראות איך גולשת אחרת, במקרה הזה את - דנה, מנצלת את האנונימיות של הפורום כדי לתת עצה רפואית, שלא יודעת על מה היא נשענת ועל מה היא נסמכת. דנה, זיכרי, שני, או כל גולש אחר שמשאיר כאן שאלה בפורום, מייצג בן אדם אמיתי עם מצוקה רפואית אמיתית, ודרושה אחריות רבה, מלווה בידע וניסיון רפואיים, לתת עצה רפואית שתוצאותיה יכולות לגרום נזק רפואי אמיתי. אם אינך רגישה למצוקתה של שני, ואם אינך רגישה לכבודו של הרופא המכובד, לפחות היי זהירה בכבודך שלך ואל תתני עצות שעלולת לפגוע במקום לעזור. ולך, ד"ר ציצוביץ, אני רוצה להתנצל בשמה של דנה ולומר לך כי אני, כמו גולשים אחרים רבים, מעריכים את העבודה החשובה שאתה וחבריך הרופאים עושים כאן בפורום. טוב לראות שיש עדיין אנשים טובים שמוכנים לתרום לקהילה מזמנם, מרצם ונסיונם בחיים. שא ברכה,

מנהל פורום המטולוגיה