מחלת כבד - צירוזיס
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום רב , אבי מאושפז בבית חולים זה יומיים , היתה לו התמוטטות עקב בריחת דם למערכת העיקול לאחר בדיקות אבחנו שמדובר במחלת כבד קשה שנקראת " צירוזיס " לא הצלחתי להשיג עליה חומר באינטרנט : 1. מה משמעות המחלה וסיכוניה ? 2. מהם דרכי הטיפול ?
צירוזיס, בעברית; שחמת הכבד, מחלה כרונית של הכבד שיכולה להיגרם בעקבות מחלה וירלית, שתיה מופרזת של אלכוהול במשך שנים, מחלות אוטואימוניות ועוד. פעמים רבות המחלה גורמת להיווצרות דליות בושט ולדימום כפי שהזכרת. עליך להתייעץ עם רופא מומחה למחלות כבד / גסטרואנטרולוג. ויש המון חומר באינטרנט, לדוגמה: http://www.niddk.nih.gov/health/digest/pubs/cirrhosi/cirrhosi.htm
שלום רב לך , 1. איזו בדיקה יכולה לאבחן את אחוז אי תפקוד הכבד אם בכלל ? 2. בהנחה שהכבד במצב קשה , מהן האופציות לטיפול חוץ מהשתלה ? 3. איפה בארץ מתבצעות השתלות כבד וכיצד מתחילים בתהליך הרישום ? 4. האם ידוע לך אם לרב פירר יש אתר באינטרנט ואם כן מהו ? תודה , משה.