11.000 plates

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/01/2001 | 17:20 | מאת: porpura

אושפזתי עם 11.000 תרוצבוציטים ו-6.000 לאוקוצים בבדיקות גילו דלקרת בבלוטת התריס. תוך 10 שבוע התאזנתי ל92.000 תרומבוציטים והלאוקוציטים עלו ל-14.690 היום אני בבית עם ערמות של סטרואידים ואנטיביוטיקה אני הרוסה מעיפות בחילות והרגשה כללית רעה +סחרחורות. הגוף מלא כתמים כחולים וכאילו הולכת אל עננים. לא קבלתץי שום הנחיות מלבד התרופות - מה עלי לעשות? יש לי ביקורת בהמטולוגיה בשבוע הבא - אבל מעוינינת להתיעץ עם רופא מומחה.

19/01/2001 | 04:39 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב בשאלה אין מספיק מידע אבל אנסה לענות בכלליות. טרומבוציטופניה (מספר טרומבוציטים נמוך) יכולה להיגרם מסיבות רבות. אם אובחנת כסובלת מ- ITP הרי שמדובר על הופעה פתאומית של טרומבוציטופניה כולל ביטויים כפורפורה או דימומים, לפעמים לאחר מחלת חום וירלית, והסיבה היא הרס הטרומבוציטים בטחול בגלל נוגדנים שמתיישבים עליהם. במקרים כאלה יש לפעמים צורך במתן סטרואידים (פרדניזון, למשל) לתקופת מה ובמקרים רבים התופעה חולפת ולא חוזרת. אם אינה חולפת, יש טיפולים אחרים ולעתים אין ברירה ויש צורך לכרות את הטחול. טרומבוציטופניה יכולה להיגרם מתרופות, ממחלות אוטואימוניות (נוגדנים עצמיים. התוצאה דומה ל- ITP), מהפרעת ייצור במח העצם ועוד. מה בדיוק נמצא בבלוטת התריס ? מדוע האנטיביוטיקה ? סטרואידים במינון גבוה יכולים לגרום לתופעות לואי של הפרעות בשינה, עצבנות, "ריחוף" כפי שקראת לזה, אגירת נוזלים ועליה בתיאבון ועוד. האם קיבלת הסבר לגבי תופעות הלואי האפשריות ? כדאי לשאול. (ולשאול גם מדוע לא הוסבר לך שום דבר - כדברייך). טוב שיש עליה בטרומבוציטים תחת הטיפול בסטרואידים. כמה זמן את כבר מקבלת ואיזה מינון ? עם העליה במספר הטרומבוציטים תיפסק הופעת כתמים חדשים והישנים יספגו עם הזמן. העליה בכדוריות הלבנות היא כנראה משנית לטיפול בסטרואידים.

19/01/2001 | 04:42 | מאת: תשובת מנהל הפורום

http://www.hematology.org/education/hema98/george.pdf

20/01/2001 | 04:18 | מאת: porpura

מודה מאוד על התשובה, עלי להיות בביקורת בהמטולוגיה ביום ראשון ואני מקווה לקבל תשובחות לכל השאלות אני שרבתי לבדיקת מיח העצם עד שישללו או יאוששו אפשריות אחרות פחדתי מדימום יתר בעקבות הבקיקה כי מכל נגיעה קלה חטפתי כתמים כחולים. האנטיביוטיקה- גילו סימני דלקת בתרבית שתן בלוטת התריס- מזה שלשה חדשים לפחות הסתובבתי עם תחושה של עצם בגרון הייתי אצל רופא א.א.ג. והוא הפנה אותי לבי"ח התור שלי אמור היה להיות בזמן האשפוז כך שבנתיים עברתי בדיקה אנדוקרינית ואמרו לי שזה דלקת בבלוטת התריס. לפני 5 שנים בעקבות תאונה עברתי HEPATITIS חריפה שלא חזרה אבל גם אז לא גילוממש את הסיבה - סברה תגובה לטיפול תרופתי שקבלתי באשפוז. הבעיה שגילו לי נוגדנים לטרומבוציטים.

מנהל פורום המטולוגיה