ספירת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/11/2005 | 20:15 | מאת: אלינה

תודה על סבלנותך. 1. ב- 5/04 הבדיקה בוצעה בקופה כללית. ל- RDW לא היו ערכי ייחוס. ערכי ייחוס של (MCV (80-94, כאשר התוצאה הייתה - 98.1 (לא תקין!!!) . ערכי ייחוס של (LDH (230-460 , בצירוף הערה הבאה: נורמה שונה עד גיל 17 , כאשר התוצאה בפועל הייתה - 492 . 2. ב-10/04 וב- 7/05 הבדיקה בוצעה בקופה מאוחדת. ערכי ייחוס של (11.5-15) RDW, כאשר התוצאות היו - 11.0 ו- 11.6 (לא תקין/גבולי!!!) . ערכי ייחוס של (76-90) MCV, כאשר התוצאות היו - 90.8 ו- 92.2 (לא תקין!!!) . ערכי ייחוס של (220-600) LDH, כאשר התוצאות הייתה 420 . כלומר בהתאם לערכי ייחוס מעבדות התקבל RDW (נמוך), MCV (גבוה) ו- LDH (לא ידוע האם נמצא בנורמה כי כנראה התוצאה בכללית מתייחסת לאנשים מעל גיל 17). 3. לגבי ממצא משפחתי- אתני, הסיפור אינו פשוט. אביה של הילדה ממוצא סלאוי (רוסי-אוקראיני), אמא של הילדה ממוצא מעורב (יהודי-מורדבה - עם קטן שחי בסיביר שמקורותיו בערך הם בעם הפיני וטאטארים <לא בטוח>). 4. מקווה שאניתי על כל שאלותיך. 5. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
13/11/2005 | 23:25 | מאת: תשובת מנהל הפורום

לא היה צורך לרשום מחדש את כל הדברים, ראיתי זאת בהודעה הקודמת והתייחסתי לכך. RDW "נמוך" אינו מתאים להמוליזה. גם ה- MCV תקין. אני חושב שניתן לשלול המוליזה. גם ה- LDH תקין לגילה. לגבי הלויקוציטים - מציע שתשווי לספירות דם של האם ושל האב וכן לספירות של בני משפחה אחרים בקרבה ראשונה. אפשר שתמצאי תופעה דומה אצל מי מהם. או שזה עדיין ספירה של "ילדה".

14/11/2005 | 22:26 | מאת: אלינה

שלום דוקטור הנכבד, כתבת כי הבדיקות היו תקינות למרות שחלקם היו מחוץ לתחום. האם הדבר נובע מהעובדה כי לילדים תחומי בדיקת הדם שונים ממבוגרים? באיזה אתר ניתן לראות את תחומי בדיקות הדם של הילדים? האם תוכל להסביר בבקשה מה כוונתך לספירה של "ילדה"? לסיכום,אם הבנתי נכון, לילדה לא נדרש בירור המטולוגי כי אין לה בעיה ו/או מחלה המטלוגית. תודה רבה על עזרתך המקצועית !!!

מנהל פורום המטולוגיה