בלוטות לימפה מוגדלות בילדה בת 4

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/01/2001 | 08:03 | מאת: צפרה

שלום רב, בלוטות הלימפה באיזור הצואר של בתי בת הארבע מוגדלות. מצב זה קיים כבר למעלה משנה. לטענת רופא הילדים הבלוטות ניידות. בתי בריאה בדרך כלל. האם יש צורך שהמטולוג יבדוק אותה?

15/01/2001 | 11:11 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב צפרה אקדים ואומר שקשה לענות לשאלה כזו מעברו האחר של המחשב. זו שאלה שהתשובה לה דורשת קצת יותר מידע, בדיקה גופנית ונתוני בדיקות מעבדה. באופן כללי אומר שאם הבלוטות נמושות אך אינן גדולות במידה ניכרת, אינן גדלות ואינן מתרבות (באיזורים אחרים) והן אכן ניידות ולא דבוקות לסביבה, ואם הן יציבות לאורך הזמן ואין שום תופעות חולניות או בדיקות מעבדה חריגות - קרוב לודאי שרופא הילדים צודק ודרוש רק מעקב אצלו כל כמה חודשים. כמובן, אם קיים חשש בליבך, את יכולה תמיד לשאול עוד רופא לחוות דעתו. את בודאי מבינה שאיני יכול מכאן ובנתונים שהובאו לידיעתי לנקוט בתשובה יותר חד משמעית / מעשית. כל טוב

מנהל פורום המטולוגיה