קלקסן בהריון ותוצאת INR

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/05/2004 | 15:48 | מאת: טל

שלום ד"ר, אני בת 30 ,בהריון בשבוע 7 מזריקה לעצמי קלקסן עקב קרישת יתר בדם. כרגע מזריקה 40 מ"ג כשמשקלי עומד על 52 ק"ג. השאלה היא: תוצאת INR הראתה 1.14 האם זה תקין? ביומיום שלא בהריון, אני נטלתי קומדין ואז הייתי צריכה להגיע לאיזון בין 2.5-3 לתשובתך אודה.

לקריאה נוספת והעמקה
13/05/2004 | 16:29 | מאת: תשובת מנהל הפורום

ברוב המקרים קלקסן לא משפיע על INR ואין צורך לעשות בדיקות INR במהלך הטיפול בקלקסן. מינון הקלקסן נגזר מהבעיה הבסיסית שבגללה את מקבלת אותו ומתולדות העבר שלך. כמה קלקסן עלייך לקחת - זו שאלה טיפולית שבודאי קיבלת לגביה הנחיות מרופאך. INR שציינת הוא בגדר התקין.

15/07/2004 | 17:23 | מאת: שושי

שלום ד"ר אני בת 40 ,עם שני ילדים וארבע הפלות לאחר ברור היתגלה שיש לי קרשיות יתר,כרגע לוקחת חומצה פולית 5מ"ג ברצוני להרות ,האם ישנה סבירות שההריון הפעם יעבור בהצלחה , הרופא המליץ על קלקסאן במהלך ההריון,הזרקה לבטן. אני חוששת מאוד לעבור שוב את אותם חוויות מהעבר ומצד שני מאוד רוצה להביא ילד נוסף בריא ושלם.ד"ר מה דעתך ? האם אני צריכה לקבל טיפולים נוספים,מה לעשות?.........האם אני צריכה השגחה מיוחדת? אודה לך אם תענה לי במהירה אני נואשת ומבולבלת , שושי.

מנהל פורום המטולוגיה